Andreas Ljungqvist

Hej Andreas,

Yrke/Titel
Instruktör/ reptekniker nivå 2.

Hur länge har du jobbat på ProAccess?
Som reptekniker i två år och som instruktör på ProAccess sen juli 2020.

Familj?
Vi är fem i familjen, min sambo heter Emma och våra barn heter Bianca, Miranda och Casper. Tjejerna är tvillingar och 11 år. Casper är snart inte barn längre, 17 år.

Vad gör du helst på fritiden?
Vi har en stor villa i Stenungsund så en del tid går åt till familjen, trädgården och huset. Privat försöker jag hålla klättringen vid liv och är engagerad i Stenungsunds klätterklubb.

Beskriv dig själv med 3 ord
Lojal, arbetsvillig, omtänksam.

Roligt minne från ProAccess
Mitt allra första rope-accessjobb var att bli nedhissad 60 meter i en mörk och dammig betongsilo. Det var ingen som riktigt visste hur det såg ut i botten…

Mest spännande projektet?
I början av sommaren 2021 åkte jag med upp till Högakusten-bron. Dels för att få erfarenhet av långa rep och att få ihop reptimmar. Repen vi hängde i var 120 meter och bron i sig ner till vattnet var ca 180 meter. Då är man inte lika kaxig som hemma i utbildningslokalen.

Vad äter du helst en lördagskväll?
På restaurang, thai eller finkrog kvittar så länge jag inte behöver laga maten och diska.

Kaffe eller te?
Jag dricker gärna kaffe och uppskattar en espresso eller cappucino efter maten. En god kopp te är inte fel till tex frukost eller på kvällen.

Hund eller katt?
Vi har båda, katten köpte vi något år efter vi flyttade in i huset. Hunden har vi haft i drygt ett år, hon heter Svea och har blivit en jättebra tillökning i vår familj.

Utbildning

Inget datum som passade?
Eller önskar ni ett eget tillfälle?

Kontakta oss nedan så hör vi av oss.