FAQ

FAQ

Vanliga frågor

Här ger vi svar på de vanligaste frågorna vi får. Står din fråga inte med här eller vill du ha mer information kan du alltid kontakta oss. 

Utbildningen i Säkra lyft bör förnyas efter 3 år. 

Eftersom kravet på utbildning inte finns är det svårt att sätta ett bäst före datum.

Vi rekommenderar repetition var tredje år på de flesta av våra utbildningar. Det grundar vi på egen erfarenhet av att man glömmer med tiden och regler uppdateras. 

Arbetsmiljöverket lägger oftast fokuset på kunskap istället för utbildning. Det medför att det är arbetsgivaren som har ansvar för att sin personal har rätt kunskaper för att genomföra arbetet på ett säkert sätt. 

Vissa undantag finns för till exempel Mast och Stolparbete där det tydligt framgår att man skall genomgått utbildning innan man sätts i arbete. 

När du skall använda personligt fallskydd skall du vara medveten om hur utrustningen fungerar och vilka risker det finns förknippat med användningen. Om du saknar sådana kunskaper kan fallskyddutbildning vara ett sätt att uppfylla det. 

I vår kurskalender ligger det datum för våra öppna tillfällen. Om du bokar in deltagare på ett sådant betalar ni per deltagare. Är ni flera från samma företag som vill boka ett eget tillfälle eller att vi kommer till er. Då gäller pris per tillfälle, för upp till 8 pers.

Society of Professional Rope Access Technicians (SPRAT) är en medlemsdriven organisation som främjar säker användning av rope access genom utbildning, standardutveckling och certifieringsadministration. SPRAT är en icke-vinstdrivande organisation. Dessutom stödjer SPRAT företag och tekniker som använder rope access med regelstöd, nätverk och möjlighet att delta i utvecklingen av bransch standarder. 

ProAccess är medlem i SPRAT och utbildar vår egen och andras personal i enlighet med certifieringskraven. 

Läs mer om SPRAT på deras hemsida

Sociala medier

Följ oss på sociala medier så missar du inget! 

Ring för mer information

Utbildning

Inget datum som passade?
Eller önskar ni ett eget tillfälle?

Kontakta oss nedan så hör vi av oss.