FAQ

FAQ

Vanliga frågor

Här ger vi svar på de vanligaste frågorna vi får. Står din fråga inte med här eller vill du ha mer information kan du alltid kontakta oss. 

Vid alla arbeten där det finns risk att falla är det viktigt att arbeta med fallskydd, och det finns både goda kunskaper och bra utrustning att ta hjälp av för att förebygga fallolyckor, minska eventuella skador när något ändå inträffar, och rädda och hjälpa den som råkat illa ut.

Läs mer här.

 

Fallskyddsutbildningens rekommenderade giltighetstid är 3 år. Det finns inget krav på fallskyddsutbildning och det är därför svårt att sätta ett bäst före-datum.

Läs mer här.

När du skall använda personligt fallskydd skall du vara medveten om hur utrustningen fungerar och vilka risker det finns förknippat med användningen. Om du saknar sådana kunskaper kan fallskyddutbildning vara ett sätt att uppfylla det. 

Läs mer här.

På ProAccess erbjuder vi fallskyddsutbildningar i tre steg. 

Läs mer här.

En säkra lyft-utbildning bör förnyas efter 3 år. Det är arbetsgivarens skyldighet att se till att arbetstagarens kunskap inom säkra lyft alltid är aktuell.

Läs mer här.

Arbetsmiljöverket lägger oftast fokuset på kunskap istället för utbildning. Det medför att det är arbetsgivaren som har ansvar för att sin personal har rätt kunskaper för att genomföra arbetet på ett säkert sätt. 

Vissa undantag finns för till exempel Mast och Stolparbete där det tydligt framgår att man skall genomgått utbildning innan man sätts i arbete. 

I vår kurskalender ligger det datum för våra öppna tillfällen. Om du bokar in deltagare på ett sådant betalar ni per deltagare. Är ni flera från samma företag som vill boka ett eget tillfälle eller att vi kommer till er. Då gäller pris per tillfälle, för upp till 8 pers.

Society of Professional Rope Access Technicians (SPRAT) är en medlemsdriven organisation som främjar säker användning av rope access genom utbildning, standardutveckling och certifieringsadministration. SPRAT är en icke-vinstdrivande organisation. Dessutom stödjer SPRAT företag och tekniker som använder rope access med regelstöd, nätverk och möjlighet att delta i utvecklingen av bransch standarder. 

ProAccess är medlem i SPRAT och utbildar vår egen och andras personal i enlighet med certifieringskraven. 

Läs mer om SPRAT på deras hemsida

Sociala medier

Följ oss på sociala medier så missar du inget! 

Ring för mer information

Utbildning

Inget datum som passade?
Eller önskar ni ett eget tillfälle?

Kontakta oss nedan så hör vi av oss.