FALLSKYDDSUTBILDNING

Grundläggande fallskyddsutbildning

Våra fallskyddsutbildningar finns i två steg. Fallskydd BAS och Fallskydd RÄDDNING. Är man i behov av båda delarna finns Fallskydd KOMPLETT som alternativ.

Fallskydd bas

Grundläggande fallskyddsutbildning

Denna utbildning täcker det krav från Arbetsmiljöverket, att alla som jobbar i en fallriskmiljö över 2 meter skall ha kunskap om de risker som arbetet innebär. Under en halvdag får du grundläggande teoretisk kunskap i vad lagen säger men också praktiskt testa och känna på fallskyddsprodukter och hur de skall användas på ett säkert sätt. Kursen är för dig som arbetar på ställning, arbetsplattform, stegar och gretingar mm. oavsett yrkesroll.

Fallskydd räddning

Fallskyddsutbildning med inriktning på räddningssituationer.

Fallskydd räddning är för dig som redan gått Fallskydd BAS och som skulle behöva räddningsdelen från Fallskydd KOMPLETT. Räddningsdelen ger dig kunskapen att utföra räddning av en person, kanske den viktigaste delen i ett fallskyddsprogram. Arbetsmiljöverket kräver att alla fallskyddsarbeten skall ha en ”fungerande räddningsplan” dvs att man har utrustning och kompetens att utföra en räddning inom 10-15 minuter. Denna utbildning ger dig den kunskapen och färdigheten då vi övar under verklighetstrogna former. Har man inte Fallskydd BAS så rekommenderar vi att man går Fallskydd KOMPLETT, då ingår både bas och räddning.

Fallskydd komplett

Komplett fallskyddsutbildning

Fallskydd komplett är en heldags utbildning som inkluderar både Fallskydd BAS som är ett krav för att få jobba i fallriskmiljö och Fallskydd RÄDDNING som ger dig kunskapen att utföra räddning av en person. Arbetsmiljöverket kräver att alla fallskyddsarbeten skall ha en “fungerande räddningsplan” det vill säga att man har utrustning och kompetens att utföra en räddning inom 10-15 minuter. Denna utbildning ger dig den kunskapen och färdigheten då vi övar under verklighetstrogna former.

Välj själv var kursen ska hållas

Du får själv välja om du vill att kursen hålls i våra kurslokaler i Uddevalla eller om du vill att vi kommer till er. Vi tar med all utrustning som behövs för utbildningen och det enda ni behöver stå för är ett konferensrum. 

Information

Giltlighet: Rek. 3 år

Förkrav: Inga förkunskaper krävs

Längd: 4 timmar

Pris för plats på öppet tillfälle:
Fallskydd bas: 1890:-
Fallskydd räddning: 1890:-
Fallskydd komplett: 3190:-

Pris för eget tillfälle*:
Fallskydd bas: 13,300:-
Fallskydd räddning: 13,300:-
Fallskydd komplett: 22,300:-

Deltagare: Max 8 deltagare

Mat: Vid kurs hos ProAccess ingår frukost (och lunch vid heldag). 

Kursintyg: Efter avslutad kurs får du med dig ett utbildningsbevis.

*Eget tillfälle för 8 personer. På plats hos er alternativt hos oss i Uddevalla.

Intresseanmälan


  Ring för mer information

  Sociala medier

  Följ oss på sociala medier så missar du inget! 

  Andra utbildningar som kan intressera dig

  Utbildning

  Inget datum som passade?
  Eller önskar ni ett eget tillfälle?

  Kontakta oss nedan så hör vi av oss.