GRUNDLÄGGANDE FALLSKYDDSUTBILDNING

Våra fallskyddsutbildningar

Våra fallskyddsutbildningar finns i två steg. Fallskydd BAS och Fallskydd RÄDDNING. Är man i behov av båda delarna finns Fallskydd KOMPLETT som alternativ. Du kan anmäla dig online till någon av våra öppna fallskyddsutbildningar, eller boka en egen till din arbetsplats om ni är flera. Du får ett utbildningsbevis som intyg på att du slutfört kursen. Läs om pris för fallskyddsutbildning och se i kalendern när alla våra kurser går.

 

Fallskydd bas

Grundläggande fallskyddsutbildning

Denna utbildning täcker de krav Arbetsmiljöverket ställer angående fallskyddsutbildning: att alla som jobbar i en fallriskmiljö över 2 meter skall ha kunskap om de risker som arbetet innebär. Under en halvdag får du grundläggande teoretisk kunskap i vad lagen säger och hur du kan förebygga fallolyckor, men också praktiskt testa och känna på fallskyddsprodukter och hur de skall användas på ett säkert sätt. Fallskydd BAS är för dig som arbetar på ställning, arbetsplattform, stegar, gretingar och liknande, oavsett yrkesroll.

Fallskydd räddning

Fallskyddsutbildning med inriktning på räddningssituationer.

Fallskydd RÄDDNING är för dig som redan gått Fallskydd BAS och som skulle behöva räddningsdelen från Fallskydd KOMPLETT. Räddningsdelen ger dig kunskapen att utföra räddning av en person, kanske den viktigaste delen i ett fallskyddsprogram. Arbetsmiljöverket kräver att alla fallskyddsarbeten skall ha en fungerande räddningsplan, och med det menas att man har utrustning och kompetens att utföra en räddning inom 10–15 minuter. Denna utbildning ger dig både kunskapen och färdigheten tack vare att vi övar under verklighetstrogna former. Har du inte gått Fallskydd BAS tidigare rekommenderar vi att du går Fallskydd KOMPLETT så att både bas och räddning ingår.

Fallskydd komplett

Komplett fallskyddsutbildning

Fallskydd KOMPLETT är en heldagsutbildning som inkluderar både Fallskydd BAS som är ett krav för att få jobba i fallriskmiljö och Fallskydd RÄDDNING som ger dig kunskapen att utföra räddning av en person. Utifrån Arbetsmiljöverkets krav på att det ska finnas en fungerande räddningsplan vid alla fallskyddsarbeten ser vi till att du som går kursen får både de teoretiska kunskaper och de praktiska färdigheter som behövs för att utföra en räddning inom 10–15 minuter. Våra övningar är handfasta och verklighetstrogna, och du som deltagare får bekanta dig med den fallskydds- och räddningsutrustning som ska finnas på arbetsplatsen.

 

Välj själv var utbildningen ska hållas

Om ni är flera på arbetsplatsen som vill gå samma fallskyddskurs kan du boka oss till en egen kurs, för upp till åtta personer. På grund av de praktiska momenten håller vi inte fallskyddsutbildning på distans, men avstånd behöver inte vara något problem: Du får själv välja om du vill att kursen hålls i våra kurslokaler i Uddevalla eller om du hellre vill att vi kommer till er. I så fall tar vi med all utrustning som behövs för utbildningen, och det enda ni behöver stå för är ett konferensrum.

Välkommen att anmäla dig!

 

Läs mer

Vi på ProAccess håller regelbundet utbildningar inom bland annat fallskydd, första hjälpen och olika sorters arbete på hög höjd. Och våra kunskaper blir inte gamla, för när vi inte undervisar om arbete på hög höjd utför vi det själva, och dessutom säljer vi all tänkbar utrustning inom personligt fallskydd.

Information

Giltlighet: Rek. 3 år

Förkrav: Inga förkunskaper krävs

Längd: 4 timmar

Pris för plats på öppet tillfälle:
Fallskydd bas: 1890:-
Fallskydd räddning: 1890:-
Fallskydd komplett: 3190:-

Pris för eget tillfälle*:
Fallskydd bas: 13,300:-
Fallskydd räddning: 13,300:-
Fallskydd komplett: 22,300:-

Deltagare: Max 8 deltagare

Mat: Vid kurs hos ProAccess ingår frukost (och lunch vid heldag). 

Kursintyg: Efter avslutad kurs får du med dig ett utbildningsbevis.

*Eget tillfälle för 8 personer. På plats hos er alternativt hos oss i Uddevalla.

Intresseanmälan


  Ring för mer information

  Sociala medier

  Följ oss på sociala medier så missar du inget! 

  Andra utbildningar som kan intressera dig

  Utbildning

  Inget datum som passade?
  Eller önskar ni ett eget tillfälle?

  Kontakta oss nedan så hör vi av oss.